Η Κάριτας στη Ρόδο

Η Κάριτας στη Ρόδο

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει έντονα τη Ρόδο. Πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης βάζουν λουκέτο. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Το κτίσιμο οικοδομών αργοπορεί και ο αριθμός των ανέργων είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Αυτό επηρεάζει κυρίως τους μετανάστες. Αντιμετωπίζουμε ένα όλο και αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που ζητούν βοήθεια.
Καθημερινά διανέμονται ρούχα και τρόφιμα από το μοναστήρι.
Η ενορία διοργανώνει, κυρίως κατά την περίοδο της Νηστείας πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα διάφορες εκδηλώσεις για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να φέρουν δώρα και τρόφιμα για αυτούς που τα χρειάζονται.
Φαίνεται ότι αυτοί που χρειάζονται βοήθεια συνήθως έχουν δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τόσους τουρίστες που έρχονται στο Ρόδο. Ωστόσο τα συνήθως λιγοστά χρήματα που κερδίζουν πρέπει να είναι αρκετά για να περάσουν τον χειμώνα. Συχνά ζουν χωρίς τα απαραίτητα μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή σαιζόν.
Για τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που καταφθάνουν στη Ρόδο, εξακολουθούμε να προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών το χειμώνα. Τα μαθήματα είναι τόσο χρήσιμα όσο και ευχάριστα. Ευχαριστούμε όσους διαθέτουν ελεύθερα και γενναιόδωρα το χρόνο τους για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.
Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που μεταξύ τους μιλάνε διάφορες ξένες γλώσσες και μπορούν να φέρουν σε επαφή αυτούς που τους χρειάζονται με γραφεία που ενδεχομένως να μπορούν να τους βοηθήσουν. Συχνά οι μετανάστες που καταφθάνουν κυριολεκτικά δεν έχουν ιδέα προς τα πού να στραφούν. Ένα φιλικό πρόσωπο και κάποιος που μιλάει τη γλώσσα τους είναι μια πηγή ανακούφισης.
Υπάρχει αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων αποδήμων στη Ρόδο. Δεν έχουν την ευρεία οικογένεια που έχουν οι κάτοικοι της Ρόδου. Και αυτοί έχουν ανάγκη από συχνή επαφή.
Το συγκεκριμένο θέμα των ηλικιωμένων χρήζει περαιτέρω συζήτησης και οργάνωσης για το μέλλον καθώς ο αριθμός των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους συνεχίζει να αυξάνεται.
Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να φέρνουμε την αγάπη του Θεού μέσω της Κάριτας σε αυτούς που τη χρειάζονται.


Για περαιτέρω πληροφορίες στείλτε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο:: stmaria@otenet.gr
Τηλέφωνο Ενορίας: +30 2241022305 (Εκκλησία της Παναγίας της Νίκης)
Κινητό τηλέφωνο της Ενορίας: +30 6942680686

Δωρεές μέσω Τραπεζικής Συναλλαγής::
Όνομα Τράπεζας:: FBB – First Business Bank S.A.
Διεύθυνση Τράπεζας:: Οδός Εθνάρχου Μακαρίου 46, 851 00 Ρόδος, Ελλάδα
Όνομα δικαιούχου:: Gregory Steven (Fr. John Luke ofm)
Διεύθυνση δικαιούχου:: Οδός Καθοπούλη 45, 851 00 Ρόδος, Ελλάδα
Kωδικός IBAN : GR4905550200000000980150011 (αρ. λογαριασμού 980150011)
Kωδικός SWIFT: FBBGGRAARHO

Δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας:

Διευκρινίστε τους λόγους για τη δωρεά σας: είτε για τη Ρόδο είτε για ένα πρόγραμμα των Αγίων Τόπων


"Η διατήρηση της ελευθερίας και η αγνή αγάπη είναι βασικά τον κόσμο μας, και κυρίως στους Αγίους Τόπους Ακολουθώντας το Παράδειγμα του Φραγκίσκου της Ασίζης, εμείς οι αδελφοί ζούμε στην καρδιά των ανθρώπων, μοιραζόμαστε τις ανησυχίες τους, αναζητούμε την ελευθερία σε όλα τα πρόσωπα, και αγαπάμε όλους εξίσου."