Παρεκκλήσι της Αγίας Άννας

Παρεκκλήσι της Αγίας Άννας

Πρόκειται για ένα μικρό παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Αγ. Άννα, την μητέρα της Παρθένου, με προσκείμενο ένα κτίριο και ένα κήπο. Το συγκρότημα και ο κήπος βρίσκονται στην Ιξιά της Ιαλυσού, 6 km Δυτικά της πόλης της Ρόδου.

Χάρις στον ιερέα, η ανακαίνιση της εκκλησίας της Αγ. Άννας, που μέχρι πρότινος ήταν εντελώς παραμελημένη, ξεκίνησε το 2005. Το παρακείμενο κτίριο, που επίσης ανακαινίστηκε, είναι αφιερωμένο στον Αγ. Φιλομένα, ένα νεαρό Έλληνα μάρτυρα, ο οποίος έχει ενταφιαστεί στη Ρώμη. Το παρεκκλήσι εγκαινιάστηκε και ευλογήθηκε από την Επίτιμο Επίσκοπο της Ivrea, Πανιερώτατο Luigi Betazzi, στις 26 Ιουλίου 2006, Ημέρα της Αγίας Άννας.

Ιστορικά δεδομένα

Το μικρό παρεκκλήσι χτίστηκε το1893 εις μνήμην της Adelaide Mass, συζύγου του Enrico Ducci, μεγάλου ευεργέτη της Καθολικής Εκκλησίας της Ρόδου. Ζήτησε επίσης την οικοδόμηση του οίκου ευγηρίας "Asilo Ducci", ο οποίος δυστυχώς σήμερα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η επιγραφή "Hoc sacellum dedicatum est Divae Adelaidi", είναι χαραγμένη στο τύμπανο της πύλης στην πρόσοψη, μαζί με το οικόσημο της οικογένειας.