Συμβούλιο Eνορίας

Το Συμβούλιο της Ενορίας

Το Συμβούλιο της Ενορίας είναι ανοικτό. Απαρτίζεται από περίπου 18 μέλη, τα οποία συμμετέχουν στα δρώμενα και διαθέτουν διαφορετικά πολιτισμικά ιστορικά χαρακτηριστικά και προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Η Ελληνική, η Ιταλική, η Αγγλική, η Φιλιππινέζικη, η Βιετναμέζικη, η Λατινική - η Αμερικανική και η Αλβανική υπηκοότητα πάντα αντιπροσωπεύονται. Το Συμβούλιο συνέρχεται μια φορά το μήνα.
Το Συμβούλιο υποστηρίζει τον ιερέα οργανώνοντας τις ενοριακές δραστηριότητες και επικοινωνώντας με Εκκλησίες και Κοινότητες άλλων δογμάτων και κυρίως με την Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα, καθώς και την Λουθηρανική.

Τα μέλη του Συμβουλίου ενθαρρύνουν τις ομάδες προσευχής και συχνά οργανώνουν κονσέρτα και πολιτιστικές συναντήσεις και συνεστιάσεις.

Κάποια από τα μέλη του Συμβουλίου, προσφέρουν εθελοντική εργασία και αναλαμβάνουν συγκεκριμένα καθήκοντα, συνδράμουν και συνοδεύουν τις δραστηριότητες του ιερέα, και πιο συγκεκριμένα, παρέχουν διοικητική και γραμματειακή βοήθεια, αναλαμβάνουν το Αρχείο, την φιλοξενία, την προετοιμασία Ελληνικών και Αγγλικών μαθημάτων, μαθήματα χορού και θεατρικές δραστηριότητες για τους νέους και τους ηλικιωμένους.